Доступність посилання

ТОП новини

У Росії вийшов на свободу засуджений у «Болотній справі» Сергій Кривов


Фігурант «Болотної справи» Сергій Кривов
Фігурант «Болотної справи» Сергій Кривов

Засуджений у справі про «масові заворушення» на Болотній площі в Москві Сергій Кривов вийшов на свободу. Про це повідомили 15 липня його адвокат В’ячеслав Макаров та голова «Комітету 6 травня» Марія Архіпова.

«Термін покарання закінчився, і його звільнили з колонії», – сказав адвокат. Він додав, що його підзахисний ще перебуває в Брянській області, де відбував покарання, але невдовзі повернеться до Москви.

Наприкінці березня 2016 року Кривову відмовили в умовно-достроковому звільненні.

У лютому 2014 року Замоскворецький суд Москви засудив його до 4 років позбавлення волі за звинуваченням в участі в масових заворушеннях і застосуванні сили щодо співробітників поліції 6 травня 2012 року на Болотній площі в Москві. Пізніше Московський міський суд скоротив покарання до 3 років і 9 місяців.

До відправки до колонії Кривов перебував у лікарні московського СІЗО «Матросская тишина», оскільки наприкінці листопада 2013 року під час 63-денного голодування пережив два інфаркти.

6 травня 2012 року узгоджена з владою опозиційна хода завершилася сутичками демонстрантів із поліцією на Болотній площі. Влада вважає ці події «масовими заворушеннями».

Правозахисники називають «Болотну справу» політично мотивованою. Всього її фігурантами є понад 30 людей.

XS
SM
MD
LG