Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд скарги Александровської на 22 липня, прокуратура має підготуватися


Харківський обласний апеляційний суд оголосив перерву до 22 липня в справі лідера комуністів області Алли Александровської, щоб прокурори могли надати суду обґрунтування з оголошеної СБУ підозри за статтями щодо сепаратизму та хабарництва.

Звертаючись до прокурора, суддя оголосила: «Для реалізації забезпечення змагальності судового процесу надати вам можливість підготувати докази щодо своєї позиції, тобто до наступного судового засідання взяти необхідні матеріали».

Під час судового розгляду захист комуністки вимагав обґрунтувати виголошену слідчим СБУ підозру, зокрема надати докази з матеріалів, що Александровська мала намір порушити територіальну цілісність держави, в чому її підозрюють, а також вказати ризики, які не дозволяють її відпустити під гарантії або за грошовою заставою.

Крім цього, адвокати наполягають, що Александровська має незадовільний стан здоров’я і вимагає спеціалізованого лікування у профільному медзакладі. Прокурор висловив заперечення щодо оголошених захистом скарг, вважаючи їх необґрунтованими.

Прокурор наголосив, що стаття про сепаратизм, за якою підозрюється Алла Александровська, не передбачає альтернативного запобіжного заходу, також, на його думку, в СІЗО є все необхідне медобладнання та фахівці для лікування Александровської.

Сама екс-депутат Алла Александровська заперечує спроби зазіхання на територіальну цілісність України.

Крім того, більшість журналістів, що приїхали висвітлювати судовий процес, не допустили до судової зали, бо, на думку судді, «приміщення замале». До зали впустили приблизно десять кореспондентів. Кілька представників ЗМІ написали заяву в поліцію про перешкоджання роботи преси.

Сьогодні відбулася друга спроба розгляду апеляційної скарги адвокатів Александровської, тиждень тому її не доправили з СІЗО в судову залу.

Служба безпеки України 28 червня повідомила Аллі Александровській про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і частиною 3 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід для Александровської у вигляді арешту на 60 діб без права внесення застави.

Алла Александровська очолює харківський обласний осередок Комуністичної партії України (політична діяльність партії припинена наказом Міністерства юстиції) від 1996 року, чотири рази обиралася народним депутатом України, двічі – депутатом Харківської облради.

XS
SM
MD
LG