Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Британії дала знати, що не буде квапитися з виходом із ЄС


Тереза Мей, архівне фото
Тереза Мей, архівне фото

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що її країна не буде починати офіційних переговорів про вихід із Європейського союзу, доки не розробить своїх підходів до цього кроку.

Мей виступила з цією заявою в перебігу візиту до Шотландії, де більшість виборців голосувала на референдумі в червні проти виходу Британії з ЄС.

Там вона зустрілася з першим міністром (головою регіональної виконавчої влади) Шотландії Ніколою Стерджен.

Раніше Стерджен заявляла, що Шотландія хоче знайти спосіб залишитися в Євросоюзі. А після референдуму, на якому більшість усіх учасників у Великій Британії проголосувала за вихід усієї країни з ЄС, вона додала, що Шотландія, ймовірно, проведе новий референдум про вихід зі складу Великої Британії.

На референдумі в Шотландії 2014 року незначну більшість здобули супротивники виходу регіону з Великої Британії.

У той час як у перебігу британського референдуму незначну більшість здобули прихильники виходу країни з ЄС, по її регіонах голоси розподілилися по-різному: Англія і Вельс голосували переважно за вихід, а Шотландія і Північна Ірландія переважно за збереження членства в ЄС.

Після референдуму чільники Євросоюзу і країн-членів почали висловлювати заклики до Британії почати переговори про вихід якнайшвидше.

XS
SM
MD
LG