Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура розслідує справу про погрози Ляшка прокурору Чернігівської області


Лідер парламентської фракції Радикальної партії Олег Ляшко
Лідер парламентської фракції Радикальної партії Олег Ляшко

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України розслідує кримінальне провадження за фактом поширеного 15 липня у ЗМІ відеозапису погроз народного депутата України Олега Ляшка на адресу прокурора Чернігівської області. Про це 15 липня повідомила речниця генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган.

У повідомленні в мережі Facebook вона спершу неофіційно звернулася до лідера парламентської фракції Радикальної партії Олега Ляшка. «Гнути матюки і обкладати х…ми посадову особу легко. Важко – за то відповісти за статтями Кримінального кодексу України. Так, пане радикальний лідер?» – написала Сарган у Facebook.

Відео з Youtube-каналу Accidents news

Як ідеться в офіційному повідомленні,

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза насильством щодо працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) та ч. 1 ст. 343 Кримінального кодексу України (вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або добитися прийняття незаконного рішення).

Тривають слідчі та процесуальні дії. До Верховної Ради направлено листа та повістки щодо виклику для проведення слідчих та процесуальних дій народних депутатів України, які з наявних матеріалів можуть бути свідками вчинення злочину, мовиться в повідомленні.

Ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешту на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк; ч. 1 ст. 343 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 1 року, або арешту на строк до 3 місяців.

Служба безпеки України повідомила 14 липня, що її співробітники викрили на хабарництві міського голову міста Мена та депутата районної ради.

За даними спецслужби, мер райцентру та депутат вимагали у місцевого підприємця одну тисячу доларів США за сприяння у наданні в оренду земельної ділянки площею один гектар у межах міста.

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко у Верховній Раді 14 липня заявив про затримання двох своїх однопартійців на Чернігівщині – мера міста Мена Геннадія Примакова та керівника Менської районної організації РПЛ Валерія Гайдукевича.

XS
SM
MD
LG