Доступність посилання

ТОП новини

МВС: Войцехівському інкримінують самовільне захоплення земельних ділянок і самовільне будівництво


У Міністерстві внутрішніх справ заявляють, що затриманому сьогодні столичному забудовникові Анатолію Войцехівському інкримінують самовільне захоплення земельних ділянок та самовільне будівництво на них.

Як повідомляє прес-служба відомства, загалом йдеться про скоєння злочинів, передбачених 11 статтями Кримінального кодексу України, самому Войцехівському інкримінують кримінальні правопорушення, передбачені трьома статтями Кримінального кодексу.

Правоохоронці проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні, відкритому у листопаді 2012 році, провадження відкрите за статтями, зокрема, про самоправство, самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво, умисне знищення, службове підроблення, зловживання владою або службовим становищем, шахрайство Кримінального кодексу України.

За даними слідчих, впродовж 2012–2014 років службові особи групи будівельних компаній під керівництвом Войцехівського самовільно у Києві зайняли 42 земельні ділянки і незаконно розпочали на них самовільне будівництво житлових та офісно-торгово-житлових комплексів «Мозаїка», «Перлина Троєщини», «Науковий», «Східна Брама», «Синьоозерний», «Олімпійське містечко», «Панорамне містечко», «Панорамний».

У поліції зазначають, що кримінальне провадження об′єднано з 58 іншими кримінальними провадженнями, розслідуються обставини самовільного захоплення 42 земельних ділянок та самовільного будівництва на них.

Силовики заявляють, що внаслідок дій підозрюваного та інших співучасників територіальній громаді Києва і державі завдано збитків на понад 14,7 мільйона гривень.

У провадженні накладено арешти на 17 земельних ділянок у Києві, а також на 15 будівництв, також накладено арешт на 94 об’єкти нерухомості Войцехівського.

Сьогодні повідомлялося, що поліція затримала та вручила повідомлення про підозру Войцехівському. Генеральна прокуратура заявляла, що затриманому інкримінують ухилення від сплати податків на суму 12,5 мільйона гривень, створення організованої злочинної групи, самовільне захоплення землі в Києві та привласнення коштів.

Раніше журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший», проаналізували десятки незаконних столичних будівництв багатоповерхівок та цілих житлових комплексів і виявили, що всі вони від початку тісно пов’язані між собою структурами так званої «Уко-Сітігруп» Анатолія Войцехівського.

За роки свого існування «Уко-Сітігруп» Анатолія Войцехівського створила десятки компаній.

Майже всі ці будівельні фірми мали схожі риси – наприклад, статутний фонд у 1000 гривень, реєстрація компанії на місці майбутнього будинку. Також журналісти виявили, що деякі з проектів групи компаній Войцехівського введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів.

XS
SM
MD
LG