Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі бойовики 26 разів відкривали вогонь по українських військових


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні на Донбасі підтримувані Росією бойовики 26 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, на донецькому напрямку зі 122-міліметрової артилерії бойовики тричі обстріляли українських військових у Невельському, а з мінометів калібру 82 міліметри обстріляли Зайцеве, Авдіївку, Верхньоторецьк та шахту Бутівка.

За даними штабу, на маріупольському напрямку сепаратисти обстріляли позиції військових в Красногорівці з мінометів калібру 120 міліметрів, з великокаліберних кулеметів – біля Старогнатівки, а біля Широкина - зі стрілецької зброї.

На луганському напрямку, як заявляють українські військові, сепаратисти вели неприцільний мінометний вогонь поблизу Новозванівки та Новоолександрівки, а Станицю Луганську обстріляли зі стрілецької зброї.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі околиць Донецька, Горлівки, Ясинуватої. За словами сепаратистів, внаслідок обстрілу Зайцева поранений мирний житель. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 12 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Калинове, Калинівка, Веселогорівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG