Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпра є півмільярда гривень «вільних коштів» бюджету на «Євробачення» – мер


Борис Філатов
Борис Філатов

Дніпро готове виділити півмільярда гривень з міського бюджету на проведення «Євробачення – 2017» у місті. Про це в п’ятницю на прес-конференції повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

За його даними, місто вже подало офіційну заявку й пакет документів на проведення конкурсу.

«Ми готові виділити з міського бюджету 500 мільйонів гривень. Загалом в інфраструктуру міста треба доінвестувати 1 мільярд. 500 мільйонів даємо ми, ще 500 мільйонів має виділити центральна влада», – зазначив Борис Філатов.

Філатов також запевнив, що виділення з бюджету такої суми не позначиться на містянах, адже в бюджеті «є близько 1,4 мільярда гривень вільних коштів, розміщених на рахунках, це гроші, які місто може витрачати на власний розсуд на різні проекти».

Водночас Філатов зазначив, що місто має можливості для проведення міжнародного пісенного конкурсу. За його словами, потенційним майданчиком для конкурсу обрано універсально-видовищний палац спорту «Метеор», який здатен вмістити 10 тисяч глядачів.

Посадовець додав, що місто має два залізничні вокзали, міжнародний аеропорт, вихід до 3 доріг міжнародного значення і 4 автодоріг національного значення, водний транспорт, готелі.

«У місті є 73 офіційні готелі різного класу. Це понад 3,7 тис місць для гостей «Євробачення-2017» у Дніпрі», – сказав мер.

Водночас у п’ятницю в Дніпрі розпочався триденний пісенний фестиваль на підтримку ідеї проведення в місті «Євробачення – 2017».

15 травня 2016 року мер Дніпра Борис Філатов звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з листом, де ініціював проведення «Євробачення – 2017» у своєму місті. Заяви про можливість проведення конкурсу в їхніх містах також зробили міські голови інших обласних центрів – Херсона, Харкова.

Водночас незалежні експерти зазначили, що шанси міст України на проведення конкурсу нерівні, найбільші, на їхню думку, вони в столиці.

Місце проведення «Євробачення – 2017» має стати відоме в серпні.

XS
SM
MD
LG