Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: за минулу добу на Донбасі бойовики 65 разів обстріляли підрозділи українських військових


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У штабі АТО заявляють, що за минулу добу на Донбасі підтримувані Росією бойовики 65 разів обстріляли підрозділи українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, на донецькому напрямку вчора зафіксовані 38 випадків ведення вогню.

«По опорних пунктах поруч Невельського окупанти застосували 122 міліметрову артилерію. Напруженою залишається ситуація в районі Авдіївки. Тут противник задіяв 120 та 82 міліметрові міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. Поруч Зайцевого, Опитного, шахти Бутівка та Пісок ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 міліметри», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на маріупольському напрямку сепаратисти 20 разів відкривали вогонь по укріпленнях українських військових, зокрема із мінометів калібру 120 і 82 міліметри проросійські бойовики стріляли по Красногорівці, а з гранатометів і великокаліберних кулеметів – по Широкині та Гнутову.

Українські військові також зазначають, що на Луганщині зафіксовані 7 обстрілів з боку сепаратистів, біля Новозванівки та Новоолександрівки бойовики вели мінометний вогонь, а Станицю Луганську обстріляли з гранатометів та стрілецької зброї.

В угрупованні «ДНР» наразі про ситуацію на території, яку вони контролюють, не повідомляють. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 9 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Калинове, Калинівка, Санжарівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG