Доступність посилання

ТОП новини

Луценко представив нового прокурора у Волинській області Киричука


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив нового прокурора у Волинській області Максима Киричука, який упродовж 2015-2016 років займав посаду старшого слідчого Генпрокуратури з особливо важливих справ щодо розслідування злочинів, вчинених працівниками прокуратури.

До 2011 року Максим Киричук працював в органах прокуратури на Львівщині, під час подій на Майдані очолював слідче управління прокуратури Київської області, у квітні 2014 року обійняв посаду Закарпатського міжрайонного прокурора з нагляду за дотриманням законів у природоохоронній сфері.

Максим Киричук очолюватиме прокуратуру Волині упродовж п’яти років. На відміну від колишнього рівненського прокурора, якого звільнили з роботи в органах прокуратури, попередній прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак 14 липня був переведений на роботу заступника прокурора Кіровоградської області.

Під час представлення Юрій Луценко повторив свої слова про «ракову пухлину» нелегального видобутку бурштину, сказані учора під час представлення нового прокурора Рівненської області. Генпрокурор зазначив, що якщо в Рівному «хвороба запущена», то Волинь перебуває «на першій стадії тієї ж хвороби».

Луценко висловив незадоволення рівнем співпраці поліції і прокуратури на Волині, він заявив, що кількість злочинів проти власності за останній рік зросли на 50 відсотків.

15 липня Луценко представив нового прокурора Рівненської області львів’янина Олега Соболя.

XS
SM
MD
LG