Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загиблих серед військових немає, 6 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко,
Андрій Лисенко,

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 6 військовослужбовців поранені, повідоми речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора на луганському напрямку активні бойові дії були біля Попасної, підтримувані Росією бойовики здійснили низку мінометних обстрілів позицій військових, випустивши понад 25 мін.

Лисенко зазначив, що на донецькому напрямку вчора зафіксували три артилерійських обстріли з боку бойовиків, всі – поблизу Невельського та багато мінометних обстрілів у Зайцевому, Верхньоторецькому та на ділянці фронту Авдіївка – Піски.

«Неспокійно й на інших ділянках фронту. Зокрема, НЗФ неодноразово порушували режим тиші на світлодарській дузі і по всьому периметру окупованої Горлівки. У Майорську під вогонь НЗФ противника потрапив КПП на в’їзді в Горлівку: ворог двічі застосував БМП», – сказав він.

За словами Лисенка, на маріупольському напрямку у Красногорівці та Широкині зафіксовані потужні мінометні обстріли з боку бойовиків, також було кілька бойових зіткнень українських військових з бойовиками у Мар’їнці та Богданівці.

В угрупованні «ДНР» наразі не надають оновлених даних про ситуацію на території, яку вони контролюють. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 9 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Калинове, Калинівка, Санжарівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG