Доступність посилання

ТОП новини

Грицак заявляє про ризик дестабілізації ситуації в Україні через хресну ходу УПЦ (МП)


Василь Грицак
Василь Грицак

Голова СБУ Василь Грицак заявляє про ризик дестабілізації ситуації в Україні у зв’язку з проведенням хресної ходи УПЦ (МП).

«Ризик (дестабілізації ситуації – ред.) відверто є: Я не буду нагнітати ситуацію: Є безперечне право віруючих України на вільне віросповідання, але є люди, які роблять все, які використають будь-який привід для того, щоб здетонувати ситуацію в країні», – сказав керівник СБУ.

«Я хочу наголосити, що СБУ робить усе можливе, щоб розуміти ситуацію, пов’язану з подіями та з «хресним ходом», та відстежує ситуацію по тих групах або структурах, які зацікавлені в дестабілізації або в можливості використання хресної ходи для дестабілізації ситуації в нашій державі», – додав Грицак.

Хресна хода розпочалася 3 липня на сході України, зі Святогірської лаври, а 9 липня – на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Русі-України, учасники обох походів мають намір зустрітися в Києві.

Громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирають підписи за заборону хресної ходи УПЦ (Московського патріархату). Вони переконані, що разом із вірянами прийдуть російські провокатори.

Правоохоронці вже заявили, що не допустять провокацій і порушень громадського порядку під час хресної ходи УПЦ (МП).

XS
SM
MD
LG