Доступність посилання

ТОП новини

Суд обирає запобіжний захід для забудовника Войцехівського у закритому режимі


 Анатолій Войцехівський
Анатолій Войцехівський

Печерський районний суд Києва обирає запобіжний захід для затриманого напередодні столичного забудовника Анатолія Войцехівського у закритому режимі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, біля будівлі суду зібралися прихильники забудовника, вони скандують «Будинок добудуємо», «свободу Войцехівському».

15 липня поліція затримала та вручила повідомлення про підозру Войцехівському. Затриманому інкримінують самовільне захоплення земельних ділянок та самовільне будівництво на них.

За даними слідчих, впродовж 2012–2014 років службові особи групи будівельних компаній під керівництвом Войцехівського самовільно у Києві зайняли 42 земельні ділянки і незаконно розпочали на них самовільне будівництво житлових та офісно-торгово-житлових комплексів «Мозаїка», «Перлина Троєщини», «Науковий», «Східна Брама», «Синьоозерний», «Олімпійське містечко», «Панорамне містечко», «Панорамний».

Генеральна прокуратура заявляла, що Войцехівському інкримінують ухилення від сплати податків на суму 12,5 мільйона гривень, створення організованої злочинної групи, самовільне захоплення землі в Києві та привласнення коштів.

Раніше журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший», проаналізували десятки незаконних столичних будівництв багатоповерхівок та цілих житлових комплексів і виявили, що всі вони від початку тісно пов’язані між собою структурами так званої «Уко-Сітігруп» Анатолія Войцехівського.

За роки свого існування «Уко-Сітігруп» Анатолія Войцехівського створила десятки компаній.

Майже всі ці будівельні фірми мали схожі риси – наприклад, статутний фонд у 1000 гривень, реєстрація компанії на місці майбутнього будинку. Також журналісти виявили, що деякі з проектів групи компаній Войцехівського введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів.

XS
SM
MD
LG