Доступність посилання

ТОП новини

Луценко представив нового прокурора Івано-Франківщини


Генеральний прокурор Юрій Луценко (п) представляє нового прокурора Івано-Франківської області Олександра Стратюка, Івано-Франківськ, 16 липня 2016 року
Генеральний прокурор Юрій Луценко (п) представляє нового прокурора Івано-Франківської області Олександра Стратюка, Івано-Франківськ, 16 липня 2016 року

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 16 липня в Івано-Франківську представив нового прокурора області Олександра Стратюка, який до цього працював заступником прокурора Харківської області.

За словами Луценка, вибір кандидатури нового прокурора зумовлений тим, що він «не має з областю ніяких зв’язків» і, на думку генпрокурора, «є адекватним до викликів, які стоять в області».

Луценко зазначив, що не планує «звільняти всіх прокурорів взагалі», але звільнення на Рівненщині пояснив «катастрофічною ситуацією», пов’язаною з незаконним видобутком бурштину. На Прикарпатті, за його словами, «нема такої катастрофи, нема за що критикувати, але і нема за що дякувати, нема позитивів у діяльності правоохоронної системи».

«Івано-франківский бурштин – це ліс, який незаконно вирубують, це камінь (піщано-гравійна суміш, яку вибирають з русел річок – ред.) і це земля в рекреаційній зоні», – сказав генпрокурор. Саме ці три напрямки мають стати пріоритетними для новопризначеного прокурора.

За словами Луценка, понад 80% самовільних вирубок лісу виявлено на території лісового фонду державних підприємств Косівського, Надвірнянського і Рожнятівського району. Піднявши прокурорів районів, він сказав, що вони «або не в темі, або в долі». По видобутку гравію більш як сотня справ досліджуються по півроку, але жодної до суду не направлено, додав генпрокурор.

За словами Луценка, «в області безкарно діє банда, яка чомусь, поки всі були на Майдані, а потім пішли на фронт, одягла камуфляжі і вирішила, що вона може заправляти областю, вона може рекетирувати державну службу». Однак на прохання Радіо Свобода деталізувати, відповів, що «безглуздо було би попереджувати тих, хто підозрюється у злочинах».

Під час представлення нового прокурора Юрій Луценко поставив три основні завдання: «чистка прокуратури, ловля великої риби і народні інтереси, щоб не було щоденних поборів простих людей». При цьому наголосив, що чекає справ не по окремих чиновниках-хабарниках, а встановлення мережі, злочинних угруповань, та додав, що «бізнесу в прокуратурі бути не може».

Про перші підсумки роботи Олександр Стратюк повинен доповісти у вересні.

48-річний уродженець Рівненщини, старший радник юстиції Олександр Стратюк починав працювати на посаді слідчого у Чернівцях, потім був районним прокурором на Херсонщині та прокурором Ужгорода, деякий час працював у Генеральній прокуратурі.

XS
SM
MD
LG