Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сепаратисти на Донбасі минулої доби стріляли 77 разів 


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

У прес-центрі штабу АТО повідомляють, що за минулу добу на Донбасі підтримувані Росією сепаратисти здійснили 77 обстрілів позицій Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook. Найбільше, 37 обстрілів, було на маріупольському напрямку.

«Із забороненої Мінськими угодами 152-міліметрової артилерії ворог бив по наших опорних пунктах у Павлополі. Крім того, 12-міліметрові самохідні установки він застосував у Водяному, 120-міліметрові міномети – у Широкині, Гранітному, Мар’їнці і Талаківці», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, під обстріли бойовиків також потрапили Старий Айдар, Новозванівка, Новоолександрівка, Авдіївка, Новоселівка Друга, Невельське та шахта Бутівка.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військових на цей час немає.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українську сторону в обстрілі західних околиць Донецька. За даними донецьких сепаратистів, в результаті цих обстрілів поранені двоє жінок.

В угрупованні «ЛНР» заявили про 7 обстрілів з боку ЗСУ територій, підконтрольних луганським сепаратистам. Як зазначили в угрупованні, «втрат немає».

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG