Доступність посилання

ТОП новини

Суд обрав заступнику голови «Нафтогазу» Переломі запобіжний захід – арешт або застава у 80 мільйонів гривень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід першому заступнику голови НАК «Нафтогаз України», керівнику наглядової ради Одеського припортового заводу Сергію Переломі у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 80 мільйонів гривень. Як передає «Українська правда», таке рішення ухвалив суддя Анатолій Макуха.

За словами судді, термін тримання під вартою Переломи закінчується через більш ніж 2 місяці – о 10 9 вересня.

Сторона захисту і сам Сергій Перелома заявили, що подаватимуть апеляцію на рішення суду.

Повідомляється, що на суді у справі Переломи були присутні народні депутати Микола Княжицький, Євген Дейдей, Віктор Пинзеник, Віталій Корчик, Геннадій Кривошея та Олександр Ксенжук.

14 липня у Національному антикорупційному бюро повідомили про затримання першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» та голови наглядової ради ОПЗ Сергія Переломи та першого заступника цього підприємства Миколи Щурікова. Їх затримали у справі про розтрату коштів Одеського припортового заводу. Затримані свою провину заперечують.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG