Доступність посилання

ТОП новини

На виборах до Ради в Дніпрі явку виборців стимулюють люди в футболках


На окрузі №27 у Дніпрі, де в неділю відбуваються довибори до Верховної Ради України, явку виборців стимулюють акцією «Борись за Дніпро».
Як передає кореспондент Радіо Свобода, неподалік від виборчих дільниць стоять люди у футболках з написами «Борись за Дніпро» і закликають людей йти голосувати. Активісти вручають флаєри-запрошення на Фестивальний причал, де, за їхніми словами, цього дня відбудеться «свято».

У флаєрі анонсований виступ двох відомих рок-гуртів та фестиваль вуличної музики.

Крім того, проголосувавши, зазначають люди в футболках, громадянин може підійти до представників акції й отримати флаєр, що дає право скористатись однією з безкоштовних розваг – кіно, водяною гіркою, фотосесією.

Також поширювачі друкованої продукції повідомляють, що селфі на тлі виборчої дільниці дасть можливість виборцю взяти участь в розіграші сучасного смартфона. Яку саме організацію представляють, люди в футболках не кажуть. Цю ж саму акцію рекламують біл-борди по всьому місту. Елемент дизайну нагадує передвиборчу стилістику одного з кандидатів.

На місцевих виборах 15 листопада 2015 року проведення схожої акції давало привід штабам кандидатів заявляти про «масовий підкуп виборців». У Громадянській мережі «Опора» тоді заявляли, що стимулювання виборців взяти участь у голосуванні таким чином не є порушенням, але несе певні ризики, що що виборці будуть фотографувати свої бюлетені. Також спостерігачі зауважували, що підняття явки виборів певного віку – молоді – може грати на руку одному з кандидатів.

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбуваються 17 липня на 7 одномандатних округах.

Округ №27 у Дніпрі став «вільним» через обрання народного депутата від цього округу Бориса Філатова міським головою восени 2015 року. На місце депутата претендує 59 кандидатів.

XS
SM
MD
LG