Доступність посилання

ТОП новини

Довибори на Волині: активність невисока, порушення поодинокі


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

Виборчі дільниці 23-го одномандатного виборчого округу у Волинській області на довиборах до Верховної ради в неділю відкрилися вчасно, порушень правопорядку не виявлено. Про це повідомили Радіо Свобода в Головному управлінні поліції області.

Водночас до Ківерцівського відділу поліції надійшло повідомлення на лінію «102» про те, що у селі Клепачів спостерігач виборчої дільниці заважає здійснювати виборчий процес, поводить себе неадекватно та не реагує на зауваження.

Як повідомила Радіо Свобода координатор громадянської мережі «Опора» Катерина Шарпата, у селах Прилісне та Галузія звіряли паспортні дані та працювали зі списками одні й ті ж самі люди, що є грубим порушенням.

У місті Камінь-Каширський члени ДВК № 070209 та ДВК № 070207 підписалися наперед у контрольних талонах. У селах Омельне Ківерцівського та Погулянка Любешівського районів окремі виборці отримали бюлетені без пред’явлення паспорта.

В окружній виборчій комісії відзначили невисоку виборчу активність, яка пожвавилася ближче до обіду. Станом на 12-у годину проголосували менше ніж 20% виборців.

Напередодні виборів, у «день тиші», в окрузі була зафіксована друкована агітація більшості кандидатів у недозволених місцях (на стінах зупинок, деревах, електроопорах).

На одномандатному виборчому окрузі № 23 (Маневицький, Камінь-Каширський, Ківерцівський та Любешівський райони Волині) голосують тому, що екс-депутат від цього округу Ігор Єремеєв у серпні минулого року смертельно травмувався під час падіння з коня.

За крісло народного депутата на Волині змагаються 18 кандидатів. Окрім місцевих висуванців, є кілька киян, рівнянин, житомирянин і закарпатець.

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбуваються 17 липня на 7 одномандатних округах.

XS
SM
MD
LG