Доступність посилання

ТОП новини

Вибори у Дніпрі: на дільниці зареєструвались фальшиві представники «Опори» – організація


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Дніпрі, на дільниці 27-го округу, де відбуваються вибори народного депутата, невідомі, що прикидалися членами «Опори», погрожували спостерігачеві. Про це заявили в регіональному представництві Громадянської мережі «Опора».

За даними прес-секретаря «Опори» Юлії Лисенко, невідомі особи спортивної зовнішності погрожували спостерігачеві «Опори», коли привезли на дільницю № 121305 пакети з харчами.

«За словами голови комісії Семчук Вікторії Вікторівни, в пакетах була їжа. Коли спостерігач поцікавилася, ким були рознощики їжі, то виявилося, що в журналі реєстрації навпроти їхніх прізвищ написано «Опора», хоча спостерігачів із такими прізвищами ВГО «Громадянська мережа «Опора» не подавала на реєстрацію. Голова комісії не змогла пояснити, з якими посвідченнями вони були, лише сказала: «З якимись червоненькими», – поінформували в «Опорі».

Як зазначили в «Опорі», коли чоловіки виходили з дільниці, спостерігач «Опори» намагалася сфотографувати їх, після цього один з чоловіків погрожував розбити її телефон.

Напередодні регіональне представництво Громадянської мережі «Опора» заявляло, що має інформацію про можливі провокації на довиборах – незаконне використання символіки або назви їхньої організації.

У громадській організації попереджали, що їхні спостерігачі не мають при собі ніякої символіки. Натомість кожен офіційний спостерігач, як і належить, має при собі належне посвідчення спостерігача та зобов’язаний пред’явити його на вимогу.

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбуваються 17 липня на 7 одномандатних округах.

XS
SM
MD
LG