Доступність посилання

ТОП новини

Проміжні вибори: «Опора» висловила занепокоєння тим, як подають дані про явку з Луганщини


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Громадянська мережа «Опора» висловила занепокоєння тим, як протягом дня надавали (чи не надавали) дані про явку виборців на проміжних виборах депутатів Верховної Ради України у виборчому окрузі № 114 в Луганській області.

«Опора», зокрема, звернула увагу, що з цього округу до ЦВК надійшли тільки дані про явку на 12-у годину, та й ті дані кілька разів коригувалися. Дані на 16-у годину не надійшли взагалі. Також на цей час іще немає даних із цього округу про явку на кінець голосування о 20-й годині в той час, як такі дані вже подали п’ять із загалом семи округів, де відбулися довибори.

Перша інформація про активність виборців станом на 12-у годину 17 липня була оприлюднена членами ОВК у приміщенні цієї комісії, й відповідно до неї явка виборців становила 17,5%. Пізніше на сайті ЦВК було оприлюднено попередню інформацію про активність виборців в ОВО № 114 – 26,7%. Ближче до вечора дня голосування дані про активність виборців станом на 12:00 на сайті ЦВК знову було уточнено, і вона склала 31,43%, зауважили в «Опорі».

«ЦВК у своїх інформаційних повідомленнях звертала увагу на труднощі збору попередніх даних про явку виборців у цьому окрузі через відсутність телефонного зв’язку з окремими виборчими дільницями. Втім, настільки тривала затримка з оприлюдненням інформації про активність виборців станом на 16:00 і 20:00 та значне уточнення попередніх даних щодо явки станом на 12:00 викликають сумніви в належній організації взаємодії між ЦВК, ОВК № 114 та ДВК цього округу», – заявили в «Опорі».

Тим часом у Луганській обласній військово-цивільній адміністрації її голова Юрій Гарбуз оголосив, що, за попередніми даними, у виборах на 114-му окрузі взяли участь 40,92 відсотка виборців цього округу.

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбулися 17 липня на 7 одномандатних округах.

XS
SM
MD
LG