Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, ще 5 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, ще 5поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку підтримувані Росією бойовики обстрілювали кілька точок по всій лінії фронту – село Старий Айдар з околицями, село Оріхове на Бахмутській трасі та район Попасної.

Лисенко повідомив, що на донецькому напрямку практично цілодобові бої тривають в авдіївській промзоні.

«Надвечір ворог почав потужний мінометний обстріл, що тривав близько 5 годин. При цьому під вогонь окупантів знову потрапили житлові квартали: пошкоджено 2 будинки, поранено місцевого мешканця. Інший район серйозних перестрілок – це Зайцеве, де противник також веде вогонь практично безупинно», – сказав він, додавши, що всього за минулу добу на донецькому напрямку було 40 обстрілів з боку бойовиків.

За даними речника АТО, на маріупольському напрямку вчора було 7 мінометних та 3 снайперських обстріли з боку бойовиків, зокрема, обстрілювалися район Старогнатівки та Широкина.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах селищ Трудівське і Старомихайлівка, Зайцева, села Василівка і Спартак. Крім того, сепаратисти заявляють, що в результаті нічного обстрілу Петровського району Донецька українськими силовиками поранена мирна жителька.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 20 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Калинове, Калинівка, Санжарівка,Мар’ївка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG