Доступність посилання

ТОП новини

Холодницький просить розслідувати тиск Дейдея на працівників антикорупційної прокуратури


Назар Холодницький
Назар Холодницький

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький звернувся до генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням розслідувати тиск народного депутата від фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея на працівників антикорупційної прокуратури. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Звернувся до Генерального прокурора України Юрія Луценка зі вмотивованим рапортом про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початку досудового розслідування за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 статті 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) та частиною 1 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України», – написав Холодницький.

Керівник САП вважає, що «така нахабна поведінка народного обранця ганьбить парламентаризм в Україні, демонструє зневагу до правоохоронної системи держави в цілому та до новостворених антикорупційних органів зокрема».

Холодницький вказав, що 17 липня під час розгляду в Солом'янському районному суді Києва клопотання про арешт голови спостережної ради Одеського припортового заводу (ОПЗ) Сергія Переломи депутат Дейдей погрожував фізичною розправою і ображав гідність процесуального керівника у кримінальному провадженні – заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка та першого заступника керівника САП Максима Грищука.

Після оприлюднення відео цього інциденту низка користувачів соцмереж засудили поведінку депутата.

Сьогодні Дейдей на своїй сторінці в Facebook написав, що перепрошує за свою «надто емоційну поведінку». Він також вважає, що «цей випадок уже експлуатують у піар-кампанії зі зриву приватизації Одеського припортового заводу».

XS
SM
MD
LG