Доступність посилання

ТОП новини

У Криму проукраїнського активіста Кузьміна допитали в ФСБ


Леонід Кузьмін
Леонід Кузьмін

Активіста Українського культурного центру в Криму Леоніда Кузьміна 18 липня викликали на допит в управління російського ФСБ у Сімферополі. Як повідомив активіст у коментарі проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії після допиту, з нього взяли підписку про нерозголошення.

«Допит тривав 1,5 години. Подробиць розповісти не можу, оскільки у мене підписка про нерозголошення. Можу лише сказати, що темою нашого спілкування була моя громадська діяльність в Українському культурному центрі», – сказав Кузьмін.

«Може бути ще один виклик. Поки вони не сказали, в рамках чого і в якому плані проводиться зі мною таке спілкування. Тому що немає ні справи, нічого», – додав він.

Леонід Кузьмін раніше був затриманий на акції пам’яті українського поета Тараса Шевченка в Сімферополі. Після цього в Криму відбувся суд, на якому йому і ще кільком активістам призначили покарання за використання української атрибутики – наявність жовто-синіх прапорів і стрічок на акції.

Український культурний центр в Криму створили після анексії Росією півострова. Це громадська організація, мета якої – зберегти мову і культуру українського народу. Політичних завдань керівники центру перед собою не ставлять.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG