Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Сімферополі сотні авіапасажирів застрягли більш як на добу


У Криму сотні пасажирів російської авіакомпанії «ВІМ АВІА» застрягли в аеропорту «Сімферополь» через затримку рейсів, повідомляє сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

Як повідомляють у кримському представництві російського МНС, ускладнення виникли з відправкою відразу декількох рейсів. Зокрема, літак, який прямував за маршрутом Сімферополь – Санкт-Петербург, який мав вилетіти зі столиці Криму 17 липня о 22:30 через технічні проблем був відправлений лише 19 липня о 1:53, затримка склала більше 25 годин.

«З 220 пасажирів, у тому числі 26 дітей, деякі пасажири відмовилися від польоту або відлетіли іншими рейсами, в цілому політ продовжили 159 пасажирів», – ідеться в повідомленні.

Також повідомляється, що затримка сталася і з рейсами №9320, 330, 344 і 342 на Москву, які відправлялися зі значним запізненням.

У відомстві зазначили, що в аеропорту Сімферополя з пасажирами, чиї рейси були затримані, працюють фахівці МНС, а також дві бригади швидкої медичної допомоги. З різними діагнозами по медичну допомогу звернулися сім людей.

Після анексії півострова Росією в березні 2014 року кримські аеропорти були закриті рішенням уряду України. Будь-які польоти туди і звідти є порушенням законів України та міжнародних правил, через які авіакомпанії можуть бути піддані міжнародним санкціям з боку України та ІКАО (Міжнародної організації цивільної авіації).

Наразі авіапольоти до Криму здійснюють лише російські авіакомпанії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG