Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: сепаратисти вимагають обміну заручників у форматі «всіх на всіх»


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що донецькі сепаратисти вимагають обміну заручників у форматі «всіх на всіх» і подають список із 600 людей.

«Зранку від ОБСЄ отримала листа , в якому є відповідь ОРДО (окремі райони Донецької області – ред.) і їхнього так званого «уповноваженого» щодо всіх наших пропозицій зі звільнення заручників. ОРДО пише, що у відповідь на пропозицію української сторони щодо звільнення 25 заручників, готовності передати їм 50 людей, яких вони ж запитували, у відповідь на всі наші пропозиції передати їм 8 «саперів», аби звільнити наших заручників, вони відмовляються... І вимагають «всіх на всіх», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

За словами Геращенко, сепаратисти подають «фантасмагоричний список із 600 людей», половина з якого просто не існує, «ми не знаємо, хто це і де ці люди».

«На всі заклики до логіки, гуманізму, реалістичності, бо ж ми готові на поступки, але потрібно шукати людей, і потім шукати компроміси, а не мучити всіх нереалістичними неіснуючими списками – бачимо відмову. Це і є тероризм», – додала вона.

Раніше Геращенко повідомляла, що українська сторона готова до обміну заручниками у форматі «25 на 50».

Водночас сепаратисти на своїх сайтах заявляли про вимогу обміну 610 людей, вони на полягають на форматі обміну «всіх на всіх».

За останніми уточненими даними від СБУ, нині на окупованих територіях перебуває 108 українських заручників і ще 10 за ґратами в Росії.

Обмін полоненими є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG