Доступність посилання

ТОП новини

Кернес планує передати слідчим осколок кулі, вилучений у нього під час операції


Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

Мер Харкова Геннадій Кернес заявляє про намір передати для дослідження слідчим новий осколок кулі, вилучений у нього під час чергової операції.

Як заявив Кернес у коментарі Радіо Свобода, операція, яку провели в ізраїльському Тель-Авіві 15 липня, тривала дев’ять годин.

«Її почали ввечері, а під ранок завершили. Був вилучений невеликий, але осколок кулі. Її витягли з м’яких тканин, але він був десь приблизно за два сантиметри від хребта. Також вилучили кілька решток кісток, які були подроблені кулею, що зачепила хребет. Окрім цього, лікарі зайшли в спинно-мозковий канал, почистили його повністю для проходження спинно-мозкової рідини. Також хірурги встановили нову сучасну конструкцію, ніби каркас на хребет, щоб зміцнити сам хребет», – повідомив Геннадій Кернес.

За словами очільника Харкова, така операція, як переконують його хірурги, дозволить відновити заняття спортом і решту реабілітаційних заходів для можливого відновлення рухової функції ніг.

«Хірурги сказали, що в цілому в мене є достатні болі в ногах, що дозволяють думати про те, що у мене є якась можливість пробивки імпульсів для ходіння, що у мене є надія на те, що я зможу рухати знов ногами. У мене є рух ніг, але не такий сильний», – сказав Кернес.

Мер Харкова заявляє, що післяопераційна реабілітація триватиме до неділі, а 24 липня він збирається повернутися в Харків. Із 25 липня міський голова збирається приступити до роботи.

Через операцію було відкладене судове засідання у справі Кернеса і двох його охоронців в Полтаві, за якою їх звинувачують у викраденні, побитті двох учасників Євромайдану і загрозі вбивством. Харківський міський голова заявляє, що кримінальне провадження проти нього є сфабрикованим.

Кернес був тяжко поранений у квітні 2014 року під час пробіжки. За фактом замаху на вбивство відкрите кримінальне провадження.

XS
SM
MD
LG