Доступність посилання

ТОП новини

Білоус: повторна приватизація ОПЗ можлива наприкінці літа – на початку осені


Одеський припортовий завод, ілюстратвине фото
Одеський припортовий завод, ілюстратвине фото

Голова Фонду державного майна України Ігор Білоус заявляє, що повторна приватизація Одеського припортового заводу можлива наприкінці літа–на початку осені.

«Для того, щоб ми почали повторний або другий раунд, нам потрібно переглянути деякі умови. Ціна – це одна з цих умов», – сказав він.

За словами Білоуса, інтерес у інвесторів до ОПЗ все ще є.

«Інтерес до приватизації ОПЗ зберігають інвестори з Америки, також інвестори з арабських країн», – сказав він.

18 липня у Фонді державного майна України заявили, що на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Відтак, ФДМУ був змушений визнати конкурс таким, що не відбувся.

Раніше ФДМУ запропонував Кабмінові затвердити стартову ціну продажу державного пакету акцій (99,6%) Одеського припортового заводу на рівні 13,175 мільярда гривень. Умови приватизації ОПЗ також передбачають, що проведення конкурсу можливе лише за наявності щонайменше двох учасників, до торгів не допускатимуться компанії з Росії.

Перше рішення про приватизацію припортового заводу ухвалили ще 1993 року. Перші торги відбулися 2009-го, проте завод досі перебуває в державній власності.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, а також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG