Доступність посилання

ТОП новини

Чартерні польоти з Росії до Туреччини цього року відновлені не будуть – Асоціація туроператорів


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Росія і Туреччина не будуть відновлювати чартерні авіаперевезення цього року, заявляє виконавчий директор Асоціації туроператорів Росії (АТОР) Майя Ломідзе. Як повідомила вона в інтерв’ю російському виданню «Известия», немає гарантій того, що це станеться і в 2017 році.

До недавнього часу російські туроператори стверджували, що чартери, які істотно б знизили ціни на тури, полетять до Туреччини вже до початку серпня, проте на ці плани вплинула спроба військового перевороту в цій країні.

За прогнозами експертів, рішення відмовитися від чартерного авіасполучення і зниження попиту на турецькі курорти через заколот приведе до того, що цього року Туреччину відвідають 100 тисяч росіян – тобто майже в 35 разів менше, ніж роком раніше (три з половиною мільйона).

Відновити співпрацю у сфері туризму і почати нормалізацію торговельно-економічних відносин президент Росії Володимир Путін і президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган домовилися наприкінці червня.

Кремль наголошує, що це стало можливим лише після того, як Ердоган вибачився і висловив співчуття родині російського льотчика, який загинув у листопаді 2015 року, коли турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24 поблизу турецько-сирійського кордону. Тоді Москва запровадила санкції щодо Анкари.

З 9 липня на турецькі курорти почала виконувати регулярні рейси авіакомпанія «Росія».

У ніч на 16 липня в Туреччині сталася спроба військового перевороту. Мінтранс Росії запровадив тимчасову заборону на доставку росіян до Туреччини регулярними рейсами російських авіакомпаній.

XS
SM
MD
LG