Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ не повідомляють про долю прокурорів, підозрюваних у вимаганні хабаря в екс-депутата Криму


Екс-депутат Верховної Ради Криму Василь Ганиш
Екс-депутат Верховної Ради Криму Василь Ганиш

У Генпрокуратурі України не надають інформацію про те, де зараз перебувають екс-прокурори прокуратури АРК Сергій Хальзєв і Вадим Букрей, затримані 15 липня по підозрою у вимаганні хабаря з екс-депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша, обвинуваченого в державній зраді.

Кореспондент проекту Радіо Свобода Крим.Реалії протягом трьох днів намагався з’ясувати у прес-служби ГПУ і Служби безпеки України інформацію про те, де перебувають затримані прокурори і чи буде їм обиратися запобіжний захід.

19 липня керівник управління зв’язків з громадськістю ГПУ Андрій Демартино в телефонній розмові з кореспондентом Крим.Реалії повідомив, що «справу Хальзєва і Букрея передали з одного департаменту Генпрокуратури в інший». Представник ГПУ не сказав, чи перебувають прокурори під вартою і чи відбудеться суд з обрання їм запобіжного заходу. Він пояснив, що ця інформація йому невідома.

Повідомлення про те, що прокурори Сергій Хальзєв і Вадим Букрей, підозрювані у вимаганні, затримані, з’явилася на сайті СБУ 15 липня. Відповідно до українського законодавства, особи, затримані за підозрою в скоєнні злочину, можуть утримуватися під вартою без рішення суду не більше трьох діб. Триденний строк з моменту затримання Букрея і Хальзєва закінчився 18 липня.

У СБУ заявили, що зазначені прокурори вимагали хабар у екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша, підозрюваного у державній зраді. За інформацією СБУ, правоохоронці задокументували, що процесуальні керівники справи вимагали у екс-депутата 45 тисяч доларів за зміну статті обвинувачення на менш тяжку. Під час «торгів» сума зменшилася до 15 тисяч доларів.

Обом колишнім працівникам прокуратури АРК оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України, заявили у відомстві.

XS
SM
MD
LG