Доступність посилання

ТОП новини

Міністр спорту Росії Мутко не отримає акредитації на Олімпіаду – МОК


Віталій Мутко
Віталій Мутко

Міністр спорту Росії Віталій Мутко не отримає акредитації на Олімпійські ігри-2016 у Ріо-де-Жанейро, повідомляють російські агенції з посиланням на прес-службу Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Раніше Мутко у коментарі російській агенції ТАСС заявив, що готовий відмовитися від поїздки до Ріо-де-Жанейро, наголосивши, що головне – участь у змаганнях російських спортсменів.

У Міжнародному олімпійському комітеті заявили 19 липня, що будуть вивчені «легальні механізми» заборони всім російським спортсменам брати участь в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Для цього МОК створює дисциплінарну комісію.

Олімпійський комітет відмовляє в акредитації на Олімпіаді 2016 всім російським чиновникам, згаданим у доповіді комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) та призначає додаткові допінгові тести для всіх російських спортсменів, які брали участь у зимовій Олімпіаді у Сочі у 2014 році.

18 липня у WADA представили доповідь, з якої випливає, що російські антидопінгові лабораторії навмисне приховували позитивні проби спортсменів на вживання заборонених препаратів. При цьому до махінацій з аналізами спортсменів, за даними WADA, була причетна ФСБ.

У WADA закликали усунути російських спортсменів від всіх міжнародних змагань.

XS
SM
MD
LG