Доступність посилання

ТОП новини

Від приватизації держпідприємств цього року вже отримали 47 мільйонів – Ковалів


У першому півріччі 2016 року доходи від приватизації держпідприємств становили 47 мільйонів гривень, повідомила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів.

«Я не володію інформацією, скільки об’єктів було продано, але, на нашу думку, було продано надто мало. Нам необхідно в кілька разів пришвидшувати темп приватизації і в першу чергу приватизації малих і середніх об’єктів», – заявила чиновник.

На сьогодні в Україні налічується близько 3,5 тисяч державних підприємств (без 172 держкомпаній в анексованому Росією Криму). З них 1 тисяча 800 працюючих, решта – у стадії ліквідації.

Невдачею наразі закінчилась спроба приватизації Одеського припортового заводу. 18 липня у Фонді державного майна України заявили, що на участь у конкурсі з продажу підприємства не надійшло жодної заявки. Відтак, ФДМУ був змушений визнати конкурс таким, що не відбувся.Голова Фонду державного майна України Ігор Білоус заявляє, що повторна приватизація Одеського припортового заводу можлива наприкінці літа–на початку осені.

XS
SM
MD
LG