Доступність посилання

ТОП новини

Суд заборонив прокуратурі і СБУ говорити про Александровську як про винну в сепаратизмі


Алла Александровська
Алла Александровська

Суд Жовтневого району Харкова забов’язав службових осіб обласної прокуратури і Служби безпеки України утриматися від поширення інформації в ЗМІ про винуватість лідера комуністів регіону Алли Александровської у вчиненні злочину до винесення вироку. Про це Радіо Свобода повідомив Олександр Шадрін, адвокат підозрюваної в сепаратизмі і хабарництві Александровської.

«Оскільки на офіційному сайті СБУ і прес-секретар прокуратури Харківської області в ЗМІ оприлюднювали із зазначенням прізвища імені та по батькові формулювання, що порушували принцип презумпції невинуватості до судового рішення, вони виголошували інформацію про Александровську як встановлений доведений факт», – пояснює причину звернення до суду з цього питання Олександр Шадрін.

Про це судове рішення також повідомив на своїй сторінці Олександр Александровський, син Алли Александровської, який наразі перебуває в Росії, переховуючись від українських правоохоронних органів.

Служба безпеки України 28 червня повідомила Аллі Александровській про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і частиною 3 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід для Александровської у вигляді арешту на 60 діб без права застави. Двічі Апеляційний суд Харківської області брався розглядати справу Алли Александровської, але останнього разу вирішив дати можливість прокуратурі надати матеріали, що обґрунтовують вину підозрюваної. Наступне судове засідання відбудеться 22 липня.

Алла Александровська очолює харківський обласний осередок Комуністичної партії України (політична діяльність партії припинена наказом Міністерства юстиції) від 1996 року, чотири рази обиралася народним депутатом України, двічі – депутатом Харківської облради.

XS
SM
MD
LG