Доступність посилання

ТОП новини

У Держдепартаменті США стурбовані зростанням числа жертв на Донбасі


У Державному департаменті США заявляють, що стурбовані зростанням числа загиблих у зоні конфлікту на сході України.

Офіційний представник Держдепартаменту Марк Тонер заявив, що 18 липня загинули і поранені рекордне число українських військових в один день на Донбасі протягом останнього періоду.

Він висловив занепокоєння у зв’язку з порушенням режиму припинення вогню і невиконанням Мінських домовленостей.

Тонер нагадав, що держсекретар США Джон Керрі минулого тижня під час зустрічей у Москві говорив із російським керівництвом, в тому числі президентом Росії Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим, «про необхідність повної імплементації Мінська й остаточного припинення вогню на сході України».

Речник Держдепартаменту додав, що українська тема також буде підніматися під час нинішнього візиту Керрі в Лондон, зокрема, під час його розмов з новим главою зовнішньополітичного відомства Великобританії Борисом Джонсоном.

19 липня речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі сім українських військовослужбовців загинули, 14 – поранені. Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко пообіцяв «адекватну реакцію» за загиблих українських військових у зоні конфлікту на Донбасі. А секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Рада нацбезпеки й оборони може розглянути питання про запровадження воєнного стану в разі подальшого погіршення ситуації на Донбасі.

Обстріли у зоні конфлікту на сході України тривають, попри оголошене перемир’я. Сторони звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG