Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі стурбовані вбивством журналіста Шеремета


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі стурбовані вбивством журналіста Павла Шеремета і сподіваються на неупереджене розслідування обставин його загибелі.

«Вбивство російського громадянина і журналіста в Україні – це привід для дуже серйозного занепокоєння в Кремлі», – сказав речник президента Росії Дмитро Пєсков.

«Ми сподіваємося на неупереджене і швидке розслідування для того, щоб притягнути до відповідальності тих, хто стоїть за цим вбивством», – додав він.

Журналіст Павло Шеремет загинув сьогодні вранці у центрі Києві внаслідок вибуху автомобіля, в якому він їхав. Ця машина належала керівникові «Української правди» Олені Притулі, але її в авто не було. Поліція попередньо кваліфікує вибух автомобіля як умисне вбивство.

Як заявив радник голови Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, в автомобілі журналіста спрацював, за попередніми даними, безоболонковий саморобний вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 грамів у тротиловому еквіваленті. За словами Шкіряка, попередньо слідство розглядає такі основні можливі причини вбивства Шеремета як професійна діяльність і неприязні стосунки. Але виключати «російський слід» не можна, додав він.

Речник МВС України Артем Шевченко назвав вбивство журналіста «зухвалим і цинічним злочином», спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні.

У Києві внаслідок вибуху загинув журналіст «Української правди» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу». Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді», а також на радіо «Вести».

XS
SM
MD
LG