Доступність посилання

ТОП новини

МВС: для гарантування безпеки під час хресної ходи можуть вжити «непопулярні методи»


У Міністерстві внутрішніх справ заявляють, що у разі потреби для гарантування безпеки під час хресної ходи вірян УПЦ Московського патріархату готові застосувати непопулярні методи.

«Ми не допустимо жодної каплі крові, але, у разі потреби, будемо використовувати і непопулярні методи», – заявив заступник голови МВС України Сергій Яровий, якого цитує прес-служба поліції.

На міжвідомчій нараді в поліції правоохоронці вирішили створити координаційну раду з участю МВС, поліції, Нацгвардії, СБУ, прокуратури для охорони публічної безпеки і порядку під час хресної ходи.

За словами голови Служби безпеки України Василя Грицака, правоохоронці виробили свою консолідовану позицію щодо заходів для гарантування безпеки хресної ходи. За його словами, це важливо, бо, за даними спецслужби, хода може бути використана антиукраїнськими силами для дестабілізації ситуації в країні.

«Немає жодних претензій до вірян. Ми поважаємо їхній вибір. Але до СБУ надходить інформація з різних джерел про присутніх серед віруючих провокаторів. Тому відповідальність за безпеку хресної ходи, безумовно, також мають нести організатори цього заходу», – наголосив Василь Грицак.

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе додала, що правоохоронці планують посилити заходи безпеки у місцях проведення хресної ходи. Зокрема, йдеться про проведення у разі необхідності зовнішнього огляду, доступ громадян через рамки металошукачів.

Хресна хода розпочалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня на заході країни – з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі-України, учасники обох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановане урочисте богослужіння.

XS
SM
MD
LG