Доступність посилання

ТОП новини

У Республіканській партії США тривають суперечності через кандидатуру Трампа


Сенатор від штату Техас Тед Круз вітає делегатів конвенту республіканців, 20 липня 2016 року
Сенатор від штату Техас Тед Круз вітає делегатів конвенту республіканців, 20 липня 2016 року

У США на конвенті (з’їзді) Республіканської партії 20 липня виявилися суперечності між однопартійцями через висунення президентським кандидатом мільярдера Дональда Трампа.

Сенатор від штату Техас Тед Круз відмовився підтримати кандидатуру Трампа. Після цього Круза освистали однопартійці, що підкреслило існування глибокого розколу в партії напередодні виборів.

Лідери республіканців сподівалися, що з’їзд, що триває у Клівленді, штат Огайо, допоможе об’єднати партію і дати Трампу йому імпульс на виборах 8 листопада, де суперницею республіканця, ймовірно, стане представниця Демократичної партії, колишній держсекретар Гілларі Клінтон.

Магнат-мільярдер переміг 16 інших кандидатів під час партійної кампанії – попри те, що ніколи не обіймав виборних посад та має політичну позицію, яку багато хто, у тому числі й вищі керівники Республіканської партії, називає ксенофобською та такою, що сприяє суспільному розколу.

У своїй промові Круз нагадав про деякі передвиборчі пропозиції Трампа та схвалив його план побудови стіни, що могла б зупинити в’їзд мексиканських мігрантів до Сполучених Штатів. Також він привітав Трампа з перемогою в партійних виборах, але закінчив свою промову без схвалення його політики.

Це викликало надзвичайну реакцію делегатів, що освистали Круза в прямому ефірі національного телебачення та скандували «Keep Your Pledge» («Дотримуйся своїх обіцянок») – вимагаючи від Круза виконати угоду між всіма кандидатами-республіканцями та підтримати переможця основної кампанії.

Круз, християнин-євангеліст та адвокат за професією, вийшов на друге місце після Трампа. Трамп регулярно ображав Круза та називав його «Lyin Ted» («Брехливий Тед»).Круз у відповідь дав Трампу прізвисько «Serial philanderer» («Серійний Донжуан»).

Напередодні Республіканська партія США офіційно висунула Дональда Трампа кандидатом у президенти на виборах, призначених на 8 листопада. Своїм висуванцем на посаду віце-президента він назвав Майкла Пенса, представника консервативних християнських кіл Республіканської партії. http://www.radiosvoboda.org/a/news/27860678.html

XS
SM
MD
LG