Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі хочуть встановити відеоспостереження за пам’ятником Шевченку


Підконтрольна Росії влада Сімферополя заявляє про намір встановити відеокамеру біля пам’ятника Тарасові Шевченку в однойменному парку. Таке рішення фактична влада міста пояснює повторним розфарбуванням монумента.

«Пам’ятник Шевченку знову прикрасили українською символікою. За цим фактом ми знову звернулися в МВС із заявою про вандалізм. Пам’ятник відмивається», – повідомив російському агентству «РИА Новости» призначений Москвою керівник департаменту міського господарства адміністрації Сімферополя Олександр Буслаєв. За його словами, розглядається можливість установки відеоспостереження біля монумента.

А за інформацією провладного кримського сайту «Кримінформ», голова адміністрації Сімферополя Геннадій Бахарєв вже розпорядився встановити відеокамеру біля пам’ятника Шевченку.

Вранці 20 липня у соцмережах з’явилися фотографії пам’ятника Шевченку, на якому був зображений тризуб і зроблений напис «Слава Україні». Також Кобзарю пофарбували вуса жовтою і синьою фарбою. Підконтрольна Москві адміністрація Сімферополя назвала ці дії «актом вандалізму».

Активіст Українського культурного центру в Криму Леонід Кузьмін в коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії назвав проукраїнські написи на пам’ятнику провокацією.

XS
SM
MD
LG