Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд переніс розгляд скарги Василишина щодо відсторонення на 2 серпня


Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги заступника міністра охорони здоров’я Романа Василишина на ухвалу суду про відсторонення його від посади на 2 серпня.

Як повідомляє прес-служба суду, розгляд апеляційної скарги Василишина перенесли у зв’язку із ненадходженням матеріалів кримінального провадження до Апеляційного суду та неявкою прокурора.

14 липня Дніпровський районний суд Києва за клопотанням прокуратури Києва відсторонив заступника міністра охорони здоров’я України, керівника апарату МОЗ Романа Василишина від виконання обов’язків до 8 вересня. Такий захід забезпечення ухвалений на термін досудового розслідування у кримінальному провадженні.

8 липня СБУ і ГПУ повідомили про затримання Василишина, якого підозрюють у хабарництві. Як заявляв тоді генеральний прокурор України Юрій Луценко, Роман Василишин щотижня отримував суми від 50 до 100 тисяч гривень із урологічного центру Олександрівської лікарні, яку він раніше очолював. Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомляв, що під час обшуків у підозрюваного виявили більш ніж 50 тисяч доларів та 320 тисяч гривень.

Дніпровський районний суд Києва арештував Василишина на термін до 8 вересня і призначив заставу в понад 2 мільйони гривень. Ця застава була внесена 11 липня, і Василишин вийшов на волю.

Роман Василишин став заступником міністра охорони здоров’я в листопаді 2015 року. До того він був головним лікарем Центральної міської клінічної лікарні Києва, відомої як Олександрівська лікарня.

XS
SM
MD
LG