Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі зафіксовані 20 обстрілів позицій військових з боку бойовиків


Донбас, ілюстративне фото
Донбас, ілюстративне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодн у зоні бойових дій на Донбасі зафіксовані 20 обстрілів позицій українських військових з боку підтримуваних Росією бойовиків.

Як повідомляє прес-центр штабу, на донецькому напрямку сепаратисти з 120-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів обстріляли позиції українських військових біля Авдіївки.

«Міномети калібру 82 мм ворог застосував у Майорську та Пісках, а великокаліберні кулемети – в районі Троїцького та Нижнього Лозового», – зазначається у повідомленні.

За даними штабу, на маріупольському напрямку з 82-міліметрових мінометів, гранатометів, зенітних установок та стрілецької зброї бойовики двічі вели вогонь по Красногорівці, згодом використали танк, а також з гранатометів сепаратисти стріляли по українських укріпленнях у Гнутові.

Українські військові повідомляють, що на Луганщині з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бойовики обстріляли Станицю Луганську.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах Ясинуватої, сіл Мінеральне і Василівка, селищ Зайцеве, Старомихайлівка, сіл Комінтернове і Саханка.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові сім разів обстріляли їхні позиції, зокрема, район села Калинове, Лозове, Логвинове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG