Доступність посилання

ТОП новини

Російська компанія: сепаратисти «ДНР» відібрали завод у Донецьку


Російська гірничометалургійна компанія «Мечел» повідомляє, що отримала розпорядження від угруповання «ДНР» про запровадження тимчасової адміністрації на «Донецькому електрометалургійному заводі» (ДЕМЗ), що належить їй і розташований на окупованій території.

«У розпорядженні № 12, датованому 25 червня 2016 року, … повідомляється про введення тимчасової державної адміністрації на цілісний майновий комплекс «Донецький електрометалургійний завод», а також про створення на його базі державного підприємства «Юзівський металургійний завод» з передачею майна ДЕМЗ у користування даному підприємству», – повідомили 21 липня у компанії «Мечел».

«За попередньою оцінкою компанії, для «Мечелу» існує ризик втрати контролю на невизначений термін над будь-якою майбутньою виробничою і комерційною діяльністю ДЕМЗ», – наголосили у російській компанії.

У «Мечелі» зазначають, що наразі проводять юридичну експертизу ситуації, а «у разі необхідності вживатимуть заходів для захисту своїх прав та інтересів в установленому законом порядку».

При цьому в «Мечелі» нагадали, що ДЕМЗ не здійснює виробничої діяльності ще з 2012 року.

Сепаратисти угруповання «ДНР» заявили, своєю чергою, що російська компанія «Мечел» має можливість повернути контроль над «Донецьким електрометалургійним заводом», якщо підприємство відновить свою роботу, а борги із зарплати працівників будуть погашені.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG