Доступність посилання

ТОП новини

Харків: суд у закритому режимі розглядає апеляцію Александровської на арешт


Алла Александровська
Алла Александровська

Харківський обласний апеляційний суд вирішив 22 липня у закритому режимі розглядати апеляцію лідера комуністів регіону Алли Александровської на арешт.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, таке рішення суд ухвалив за клопотанням прокурорів. Сторона обвинувачення навела три підстави для закритого засідання: матеріали слідства містять досудову таємницю, необхідність гарантувати безпеку свідків, яких можуть допитувати під час засідання, а також рішення Жовтневого суду Харкова, що забов’язав службових осіб обласної прокуратури і Служби безпеки України утриматися від поширення інформації в ЗМІ про винуватість Александровської у вчиненні злочину до винесення вироку.

22 липня – третя спроба суду розглянути апеляцію на арешт Александровської. На попередньому засіданні суд вирішив дати можливість прокуратурі надати матеріали, що обґрунтовують вину підозрюваної.

У приміщенні суду 22 липня перебувають два десятки прихильників Александровської, а також активісти проукраїнських громадських організацій.

Судову залу охороняють правоохоронці з собаками.

Сама Александровська присутня на засіданні.

Служба безпеки України 28 червня повідомила Аллі Александровській про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і частиною 3 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід для Александровської у вигляді арешту на 60 діб без права застави.

Алла Александровська очолює харківський обласний осередок Комуністичної партії України (політична діяльність партії припинена наказом Міністерства юстиції) від 1996 року, чотири рази обиралася народним депутатом України, двічі – депутатом Харківської облради.

XS
SM
MD
LG