Доступність посилання

ТОП новини

Радован Караджич оскаржив вирок Гаазького трибуналу


Радован Караджич
Радован Караджич

Колишній лідер боснійських сербів Радован Караджич, засуджений Міжнародним кримінальним трибуналом у спрвавх колишньої Югославії на 40 років тюремного ув’язнення за звинуваченням у геноциді, оскаржив вирок.

Караджич, якого визнали винним в участі у масовому вбивстві у Сребрениці, а також воєнних й інших злочинах проти людяності під час війни на Балканах у середині 1990-х років, наполягає, що було порушене його право на справедливий судовий розгляд.

За словами адвоката Караджича Пітера Робінсона, суд був «політичний», а судді вирішили, що «Караджич винен, і будували розгляд справи так, щоб виправдати своє припущення».

24 березня суд ООН засудив 71-річного Караджича до 40 років в’язниці, визнавши його винним у різанині в Сребрениці, де вбили близько восьми тисяч чоловіків і хлопців, босняків-мусульман. Крім того, Караджича визнали винним у дев’яти інших злочинах, скоєних під час війни в Боснії-Герцеговині 1992–95 років, у тому числі в облозі Сараєва, в якій загинули близько 10 тисяч цивільних.

Караджич не визнав себе винним.

XS
SM
MD
LG