Доступність посилання

ТОП новини

Шойгу приїхав до анексованого Криму перевіряти гарнізони і вручати орден


 Сергій Шойгу
Сергій Шойгу

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу в п’ятницю прибув з робочою поїздкою в анексований Крим, повідомляють інформагентства.

Як сказав журналістам офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашенков, російський міністр приїде до Севастополя, де планується вручення ордена Нахімова екіпажу гвардійського ракетного крейсера «Москва».

Також він має намір перевірити облаштування гарнізонів і об’єктів Чорноморського флоту Росії, які розташовані на півострові.

Останній раз Шойгу відвідував Крим в червні цього року, де також вручав орден імені Жукова окремій бригаді морської піхоти Чорноморського флоту Росії, яка «захищала право жителів Криму на самовизначення».

У зв’язку з візитом російського міністра на півострів МЗС України направив Росії ноту протесту.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG