Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: у Росії знову страйкують будівельники космодрому


Понад 200 робітників, зайнятих на будівництві доріг космодрому Східний у Росії, 22 липня відмовилися виходити на роботу через затримку заробітної плати з травня, повідомляє російський «Інтерфакс».

Робітники подали в прокуратуру заяву, в якій повідомили, що припиняють роботи до моменту виплати всієї заборгованості. Під документом стоять 215 підписів. Роботодавець пообіцяв виплатити невеликий аванс до 30 липня.

Як повідомляє видання «Амур-інфо» з посиланням на одного з учасників страйку, загальна заборгованість перед робітниками становить понад 17 мільйонів рублів.

У «Дальспецбуді» заявляють, що компанія опинилася у складному фінансовому становищі через недотримання термінів фінансування робіт з будівництва космодрому Східний.

Будівництво Східного, яке почалося в 2012 році, супроводжувалося низкою скандалів, кримінальних справ про розкрадання і розтрати, а також повідомленнями про страйки і голодування у зв’язку із затримками зарплати робітникам. За даними прокуратури, за перші шість місяців 2016 року вісім з половиною тисяч будівельників Східного залишалися без зарплати. Після втручання прокурорів їм виплатили 357 мільйонів рублів боргу.

21 липня російське видання «Комерсант» повідомило, що Федеральному агентству зі спеціального будівництва не вистачає близько семи мільярдів рублів для завершення будівництва 20 об’єктів першої черги космодрому Східний.

XS
SM
MD
LG