Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: на Донбасі, як і раніше, не відведене все важке озброєння


Сторони конфлікту на сході України відвели від лінії зіткнення не все важке озброєння, заявляє перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ.

«У вівторок ми зафіксували вісім РСЗВ «Град» на підконтрольних Києву територіях, і 11 – на непідконтрольних Києву територіях», – сказав він.

За словами Гуґа, ситуація в зоні боїв на сході України залишається складною, кількість випадків порушення режиму припинення вогню збільшилася.

«За тиждень рівень випадків порушення режиму припинення вогню загалом зріс на 25%. Ми також констатуємо, що 90% випадків обміну вогневою силою припадає на темний період доби», – сказав він.

За словами заступника голови СММ ОБСЄ, спостерігачі продовжують стикатися з випадками перешкоджання своїй роботі, переважно на неконтрольованій урядом України території.

Він також поінформував, що на сьогодні СММ ОБСЄ нараховує 700 спостерігачів, 592 з них працюють на сході України.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG