Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд розглянув скаргу щодо арешту майна Корнійця: є нова ухвала


Олександр Корнієць
Олександр Корнієць

Апеляційний суд міста Києва 12 липня розглянув скаргу щодо арешту майна колишнього заступника прокурора Київської області, одного з фігурантів так званої справи «діамантових прокурорів» Олександра Корнійця і постановив нову ухвалу.

Як повідомляє прес-служба Апеляційного суду, цією ухвалою накладено арешт із забороною відчуження на половину частини об’єктів нерухомого майна (4 земельні ділянки).

У вересні 2015 року Печерський районний суд наклав арешт на чотири земельні ділянки, які належить на праві власності підозрюваному Корнійцю. Як зазначають в апеляційному суді,апеляційну скаргу на це рішення подала Корнієць С.В.

Раніше сьогодні колишній заступник генпрокурора Віталій Касько на своїй сторінці в Facebook заявив, що 12 липня Апеляційний суд Києва скасував арешт майна прокурора Корнійця. За його даними, апеляцію подала дружина Корнійця в червні 2016 року.

«В своїй апеляції Світлана Корнієць вказує на те, що між нею та чоловіком у 2013 році був укладений шлюбний контракт, за яким саме їй належить все майно та земельні ділянки Корнійця», – написав Касько.

5 липня 2015 року у заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна провели обшук.

За повідомленням Генпрокуратури, Корнійця та Шапакіна затримали під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Крім того, під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, ювелірні вироби і 39 пакетів з діамантами.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Пізніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 3,2 мільйони гривень Олександру Корнійцю, а він вніс заставу.

4 січня Генеральна прокуратура передала провадження стосовно так званих «діамантових прокурорів» до суду. Наразі триває судових розгляд цієї справи.

XS
SM
MD
LG