Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: до України привезли понад 91 тисячу доз вакцин для профілактики сказу


Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що до України привезли понад 91 тисячу доз вакцин для профілактики сказу, закуплених Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за кошти Державного бюджету України на 2015 рік.

«Наразі вакцини розмитнено», – йдеться в повідомленні МОЗ на Facebook.

Раніше в МОЗ заявили, що ця поставка дозволить забезпечити потребу в цій вакцині на 100%.

20 липня у міністерстві повідомили, що в наявності є вакцини, закуплені міжнародними організаціями ООН/ЮНІСЕФ і ПРООН і за кошти місцевих бюджетів регіонів, які використовуються для проведення щеплень дітям згідно з календарем профілактичних щеплень. Зокрема, за даними МОЗ, це вакцина проти гепатиту В, комбінована вакцина для профілактики кашлюку (ацелюлярна), дифтерії, правця, поліомієліту (інактивована), гемофільної інфекції типу b («ПЕНТАКСИМ»), вакцина для профілактики кору, паротиту, краснухи, вакцина для профілактики гемофільної інфекції типу b (моновалентна), БЦЖ (проти туберкульозу), гепатиту В (Еувакс), кашлюка, дифтерії, правця, поліо, гемофільної інфекції (ПЕНТАКСИМ), кашлюка, дифтерії, правця (Інфанрікс), проти поліомієліту інактивована (ІПВ).

У МОЗ додали, що у серпні до України продовжать надходити вакцини для профілактики кашлюку, дифтерії, правця, вакцини проти поліомієліту (оральної, бівалентної), проти гепатиту В, для профілактики туберкульозу.

Перебої з постачанням вакцин в Україні тривають із 2009 року, а останні два роки у країні фактично не було вакцин для проведення безкоштовних обов’язкових щеплень.

Право проводити державні закупівлі вакцин, а також препаратів проти онкологічних хвороб, ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, гепатиту, дитячої гемофілії Міністерство охорони здоров’я України у 2015 році передало міжнародним організаціям.

Закупівлею тепер займаються у співпраці з українськими відомствами Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), закупівельне агентство Crown Agents.

XS
SM
MD
LG