Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики за минулу добу 54 рази обстріляли позиції українських військових – штаб АТО


За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції 54 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook, зокрема, на Донецькому напрямку зафіксовано 24 випадки ведення вогню. Із забороненої Мінськими угодами 122 міліметрової артилерії випустили 34 снаряди по опорних пунктах сил АТО в Авдіївці та 28 – у Пісках. Крім того, по захисниках Авдіївки били із мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також міномети і БМП бойовики застосували у селищі Луганське, міномети калібру 82 міліметри – у Троїцькому, гранатомети – у Новгородському, Пісках, Новоселівці Другій, біля шахти Бутівка, а великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю у Зайцевому.

У Штабі АТО також повідомили, що не припиняються збройні провокації й на Маріупольському напрямку, де зафіксовано 26 обстрілів.

Раніше сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах сіл Спартак і Василівка, Докучаєвська, селища Трудівське і Старомихайлівка, район «Вольво-Центру», сіл Саханка і Комінтернове. Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG