Доступність посилання

ТОП новини

Колишню вулицю Суворова в Києві пропонують перейменувати на честь Павла Шеремета


На сайті Київської міської ради з’явилася петиція про перейменування колишньої вулиці Суворова на вулицю Павла Шеремета. Цю петицію опубліковано на сайті Київради 22 липня о 23:33. «Павло Шеремет був одним із керівників онлайн-видання «Українська правда», редакція якого знаходиться за адресою: вул. Суворова, 4/6. За цією ж адресою також знаходиться вільний простір та коворкінг #MediaHub, в якому Павло Шеремет протягом останнього року разом із колегами проводив школу журналістики «Української правди», а також редакція «Громадського ТБ», «Слідство.Інфо», ГО «Центр UA», Центр протидії корупції. Саме за цією адресою Павла Шеремета можна було побачити практично щодня», − сказано у петиції.

«Саме тут розташована максимальна кількість медійників і громадських активістів, для яких буде великою честю працювати на вулиці ім. Павла Шеремета, сповідуючи його принципи та цінності, робити все можливе для захисту та розвитку свободи слова в Україні», – мовиться у тексті.

Шеремет загинув 20 липня в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля. Поліція кваліфікує його загибель як умисне вбивство, вчинене у спосіб, небезпечний для життя багатьох людей. До розслідування вбивства підключилося і ФБР. Журналіста ховають сьогодні у Мінську.

7 липня Київська міська рада ухвалила перейменувати вулицю Суворова на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка, українського воєначальника початку 20-го століття, генерала армії Української Народної Республіки і командувача Української галицької армії.

XS
SM
MD
LG