Доступність посилання

ТОП новини

Савченко: не хочу, але мушу стати президентом


На думку народного депутата України Надії Савченко, для зміни політичної системи країни необхідний період диктатури. Надія Савченко переконана, що політичну систему в Україні можна змінити лише зверху. Про це депутатка Верховної Ради від партії «Батьківщина» заявила в ексклюзивному інтерв’ю DW. При цьому вона не виключила необхідності періоду диктатури.

«Щоб змінити повноваження президента, структуру країни, закони перезапустити, щоб вони діяли для людей, побороти корупцію - треба стати таким диктатором, який має все в своїх руках. Для того, щоб повернути цю владу народу і зробити так, щоб більше ніколи владу в народу не забрали», – зазначила Савченко.

На запитання про президентські амбіції Надія Савченко відповіла, що вважає такий розвиток подій радше необхідністю. «Я відповідала, що не хочу, але я відповідала, що можу. А тепер я, напевно, відповім, що, швидше за все, вже мушу», – сказала вона.

7 червня Надія Савченко заявила про готовність особисто вести прямі переговори про звільнення українських полонених з представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким.

Савченко, яку у Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва у травні. Російський президент Володимир Путін підписав указ про помилування українки «на прохання родичів» загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко.

XS
SM
MD
LG