Доступність посилання

ТОП новини

У Єревані триває протистояння силовиків та збройної групи, що захопила будівлю поліції


Один із членів збройної групи в Єревані, 23 липня 2016 року
Один із членів збройної групи в Єревані, 23 липня 2016 року

У Єревані збройна група, яка раніше захопила будівлю полку патрульно-постової служби, не збирається здаватися владі, хоча раніше 23 липня відпустили всіх заручників.

Як повідомляє вірменська служба Радіо Свобода, один із учасників збройної групи, речник опозиційного «Установчого парламенту» Варужан Аветисян заявив, що вимоги залишаються незмінними: відставка президента Сержа Сарґсяна і звільнення їхнього лідера Жирайра Сефіляна, заарештованого місяць тому за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї.

Аветисян та інші члени групи, які називають себе «Сасна црер», спілкувалися з журналістами в прес-пункті, створеному в суботу на їхню вимогу на території захопленої будівлі.

Під час нападу 17 липня в Єревані був убитий полковник поліції, четверо поліцейських зазнали поранень, сім поліцейських були взяті в заручники.

Прихильники збройної групи впродовж тижня кілька разів збиралися на мітинги в Еребуні, вимагаючи відставки президента Вірменії. Під час протестів були сутички з поліцією.

XS
SM
MD
LG